Mus_about
Suzanne Leader

Suzanne van Hal begon haar artistieke carrière als (interieur) styliste. Een aantal jaar geleden besloot ze om zich te gaan richten op de hedendaagse kunst. Door haar ervaring met binnenhuis-architectuur, heeft ze een goed ontwikkeld oog voor hoe kunst bij de rest van een interieur past en hoe deze geplaatst kan worden om het beste effect te bewerkstelligen.

Haar keuzes voor het gebruik van complementaire kleuren worden gemaakt door een goed gevoel van stijl en haar vooruitstrevende blik op komende trends in de interieurwereld. Haar schilderijen en karakters ontwikkelen zich in de spontaniteit van het moment, wanneer de kwast en de verf op het canvas samenkomen. In haar kunst streeft ze niet alleen naar een goede compositie, maar ook naar de essentie en flair van het karakter.

Ze portretteert haar karakters en onderwerpen niet willekeurig, maar ze moeten hun symbolische natuur weerspiegelen. Met name ‘eetbare dieren’ zoals kreeften, vissen en hazen, maar ook vogels. Warm, contrasterend en met felle kleuren, om een aangename sfeer te creëren. Met deze unieke combinatie, creëert hun uiterlijk een spontaan gevoel van vertrouwdheid in een huis.